Allt om folkdans

Vi önskar dig varmt välkommen till vår hemsida om folkdans, polskdans.se – där du får veta det mesta du behöver om folkdans. Vilka danser som ingår i kategorin folkdans, dess historia och var folkdanserna kommer från. Allt hittar du väldigt enkelt under olika kategorier där du bara med ett klick kommer till det du är intresserad av.

Du kanske vill veta vilka danser som kommer från Sverige, eller om de har ursprung från ett annat land, hur och när just en viss dans uppkom? Vilka folkdanslag det finns i Sverige, och vilka folkdansföreningar det finns om du är intresserad av att lära dig dans? Eller hur de olika dräkterna ser ut geografiskt? Det finns många frågor att ställa sig kring folkdans och vi ämnar besvara de allra flesta på ett sätt som tillfredsställer din nyfikenhet. Folkdansare uppträder ofta på midsommarafton och många får upp ögonen för dansen vid dessa tillställningar och vill veta mer. Hur folkdans definieras är också en intressant läsning som du kan ta del av här, även folkdansens terminologi kan du läsa om. Det finns olika slags folkdanser och vad som kallas folkliga sällskapsdanser och skillnaden mellan dem får du mycket bra beskrivningar av.

Folkdans är traditionell dans som sprudlar av glädje och vackra kläder. Lika mycket som det handlar om dans så handlar det även om gemenskap. Med den här sidan hoppas vi kunna få upp dina ögon för den fantastiska, och något bortglömda, konstformen. Här kan du läsa artiklar relaterade till folkdans av olika slag och vi hoppas att du ska finna det intressant.

Välkommen till polskdans.se och vi önskar dig en trevlig läsning när du dansar fram mellan de olika artiklarna!