Midsommar i Mora

Vill man uppleva traditionell midsommar så måste man bara besöka Mora. Visst firas det midsommar på massor med orter i vårt avlånga land men det unika med Mora är nog den traditionella folkdansen som finns i samband med firandet kring midsommar.

Inför kommande midsommarfirande så se till att planera in en tripp till Mora. Det är verkligen en folkfest och det kommer entusiaster för att vara med om ett riktigt autentiskt midsommarfirande år från år. Det gäller att vara ute i god tid för att boka hotell om man vill vara med på nästa års midsommarfirande. Det brukar vara som sagt en hel del personer som vill vara med om detta. Att få fira midsommar i hjärtat av Dalarna är något utöver det vanliga och kanske det kommer att bli en tradition även för er att åka till just Mora och fira midsommar.

Har man dessutom ett intresse för folkmusik och folkdans så kommer man till paradiset för detta. Här spelas det och dansas inte bara i Mora. Även mindre byar kring Mora kan ha egna firanden som man kan besöka och få sitt lystmäte då det kommer till folkmusik och folkdans. Även barnen kommer att tycka detta är något speciellt och spännande. På Zorngården så har det under femtio år firats midsommar speciellt för barnen. Ta en titt på deras sajt för mer information.