Planera julen tidigt

Trots att hösten bara har börjat så är julen närmare än vad du känner och tror. Innan du vet ordet av är det första advent och sedan går tiden fort. Undvik stress och bråk genom att planera julhelgen i god tid. Du som har stor familj kan börja tänka på maten redan nu.

Gör det tillsammans

Samla gärna hela familjen och planera julhelgen gemensamt eftersom det är en stor och viktig högtid. Tala om vad ni vill göra i år, hur mycket julklapparna får kosta och så vidare. Om ni ska resa bort i år så fordrar även det lite planering.

Skriv listor

Det är inte enbart barnens önskelistor som kommer till nytta inför julhelgen. Klicka här för att få tips om andra saker som med fördel kan anteckna. Skriv till exempel upp vem som ska göra vad och notera vilken dag som granen ska köpas och när huset ska städas.

Julefrid är en dyrbar sak. Om du väntar för länge med att förbereda och planera så är risken stor att du får fira en hektisk jul som inte känns det minsta trevlig. Tänk efter före och gör det du behöver i god tid. Då kan du lugnt luta dig tillbaka när julafton kommer.